Kreditorių interesų atstovavimas skiriant bankroto administratorių - Dzindzelėtaitė-Šaltė, Lina (Teisė, 2019)
Straipsnyje aptariama kreditorių interesų atstovavimo skiriant bankroto administratorių problematika. Pirmiausia įvertinami bankroto tikslai ir skirtingi interesai bankroto procese. Toliau straipsnyje analizuojamas bankroto administratoriaus vaidmuo bankroto procese, kreditorių autonomijos principo svarba ir kreditorių teisės dalyvauti renkant ir skiriant bankroto administratorių įgyvendinimas, atskleidžiama teorinė ir praktinė bankroto administratoriaus atrankos skyrimo problematika.
Keywords: bankroto teisė; kreditorių interesai; kreditorių autonomijos principas; bankroto administratoriaus skyrimas