Konstitucinio Teismo nutarimų padariniai laiko aspektu - Pūraitė-Andrikienė, Dovilė (Teisė, 2019)
Straipsnyje nagrinėjama Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo nutarimų teisinė galia laiko požiūriu, t. y. ex tunc, ex nunc ir pro futuro sprendimų teisinės galios elementai Lietuvos konstitucinės justicijos modelyje. Straipsnyje siekiama atskleisti Konstitucijos 107 straipsnio 1 dalyje įtvirtintos taisyklės, kad Konstitucinio Teismo sprendimų galia yra nukreipiama į ateitį, išimčių doktrinos raidą Konstitucinio Teismo jurisprudencijoje, ir tolesnes šio instituto raidos perspektyvas, inter alia, atsižvelgiant į 2019 m. priimtą Konstitucijos pataisą dėl individualaus konstitucinio skundo įtvirtinimo.
Keywords: Konstitucinio Teismo nutarimų teisinė galia; ex tunc, ex nunc ir pro futuro sprendimų teisinės galios elementai konstitucinės justicijos modelyje