Transporto priemonių valdytojų civilinė atsakomybė po 103/2009/EB direktyvos ESTT išaiškinimo VNUK bylos sprendime - Shevchenko, Olga (Teisė, 2019)
[straipsnis ir santrauka anglų kalba, santrauka lietuvių kalba]Šio straipsnio tikslas – įvertinti sąvokų „transporto priemonė“ ir „transporto priemonės naudojimas“ aiškinimo pasekmes, atsižvelgiant į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimą byloje Damijan Vnuk v Zavarovalnica Trigalev (C-162/13) ir Europos Sąjungos transporto priemonių draudimo direktyvoje siekiamus tikslus.
Keywords: Europos Sąjungos Teisingumo Teismas; civilinė atsakomybė; transporto priemonė; Transporto priemonių draudimo direktyva