Pedofilija kaip liga ir kaip paskata nusikalsti - Sakalauskas, Gintautas (Teisė, 2019)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka vokiečių kalba]Straipsnyje analizuojama pedofilijos ir seksualinės prievartos prieš vaikus problematika kriminologiniu, baudžiamuoju teisiniu ir medicininiu požiūriu. Pedofiliją pirmiausia svarbu suvokti kaip ligą, kuri gali būti paskata nusikalstamam elgesiui, tačiau įvairių tyrimų duomenimis, didžiąją dalį seksualinio smurto prieš vaikus atlieka ne pedofilai. Straipsnyje aptariama pedofilijos samprata, paplitimas, etiologija ir seksualinės prievartos prieš vaikus prevencijos priemonės.
Keywords: pedofilija; seksualinė prievarta prieš vaiku; prevencija