Penki okupacijos dešimtmečiai šimtametėje Lietuvos teisės raidos panoramoje - Maksimaitis, Mindaugas (Teisė, 2019)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje mėginama apibendrinti sovietmečio Lietuvos teisės mokslo raidos praradimų (ir pasiekimų) rezultatus ir pasvarstyti apie išliekamąją šių rezultatų reikšmę.
Keywords: teisės istorijos mokslas; akademinė laisvė; socialistinė teisė; Sovietų teisė