Teisėjų sprendimų priėmimas: intuityvus ir racionalus informacijos apdorojimas - Maceina, Tomas; Valickas, Gintautas (Teisė, 2019)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje analizuojamas santykinis teisėjų intuityvaus ir racionalaus informacijos apdorojimo pasireiškimas sprendžiant tariamus baudžiamųjų bylų scenarijus, susijusius su plėšimo nusikaltimais. Gauti rezultatai interpretuojami kognityvios psichologijos kontekste, taip pat aptariamas jų sąlytis su pastarųjų dešimtmečių mokslinės produkcijos tendencijomis ir tolesnėmis perspektyvomis.
Keywords: intuityvus informacijos apdorojimas; racionalus informacijos apdorojimas; dvejopas informacijos apdorojimas; teisėjų sprendimų priėmimas