Komercinių paslapčių direktyvos įgyvendinimas Lietuvos teisėje - Birštonas, Ramūnas (Teisė, 2019)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]2016 metų birželio 8 dieną buvo priimta Europos Parlamento ir Tarybos direktyva (ES) 2016/943 dėl neatskleistos praktinės patirties ir verslo informacijos (komercinių paslapčių) apsaugos nuo neteisėto jų gavimo, naudojimo ir atskleidimo. 2018 metų birželio 1 dieną įsigaliojusiais įstatymų pakeitimais ji buvo įgyvendinta Lietuvos teisėje. Tai suponuoja klausimus, kaip šios naujos teisės normos dera su galiojančiais nacionaliniais įstatymais, kokia yra tikroji pokyčių apimtis ir koks numatomas poveikis nacionalinei teisės taikymo praktikai. Šiame straipsnyje siekiama atsakyti į nurodytus klausimus.
Keywords: komercinė paslaptis; Direktyva 2016/943; įgyvendinimas; žalos atlyginimas; darbuotojas