Išankstinio administracinių ginčų nagrinėjimo ne teisme institutas Lietuvoje: idėjiniai ir vertybiniai pagrindai - Paškevičienė, Laura (Teisė, 2018)
[straipsnis, santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje analizuojami išankstinio administracinių ginčų nagrinėjimo ne teisme idėjiniai ir vertybiniai teisiniai pagrindai, siekiant patikrinti prielaidas dėl šio teisinio instituto vientisos koncepcijos formavimo galimybių, jo paskirties ir vietos Lietuvos teisinėje sistemoje. Taip pat autorės tiriamas iki šiol vyravusių mokslinių įžvalgų pakankamumas, sprendžiant dėl šį institutą orientuojančių teisinių vertybių ir principų, atsižvelgiant į probleminius klausimus, kylančius dėl šio instituto dvilypės – administracinės vykdomosios ir justicinės teisinės – prigimties.
Keywords: nėra