Praktiniai asmens sveikatos duomenų tvarkymo aspektai pagal Bendrąjį asmens duomenų apsaugos reglamentą - Januševičienė, Justina (Teisė, 2018)
Europos Sąjungos valstybių narių siekį asmens duomenų apsaugos srityje suderinti pagrindines Europos Sąjungosgarantuojamas laisves, technologijų pažangą, visuomenės saugumo interesus bei individų teises vainikavo EuroposParlamento ir Tarybos reglamento 2016/679 (ES) dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis irdėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas)priėmimas. Tikimasi, kad greta reikšmingų asmens duomenų apsaugos naujovių Bendrojo duomenųapsaugos reglamento nuostatos padės pasiekti ypatingą proveržį įgyvendinant tarptautines iniciatyvas sveikatosapsaugos ir gyvybės mokslų srityse, kurios iki šiol buvo varžomos skirtingo valstybių požiūrio į asmens sveikatosinformaciją ir jai taikomus ribojimus. Straipsnyje keliami klausimai, ar Bendrasis duomenų apsaugos reglamentassukuria pakankamai teisinio aiškumo ir apibrėžtumo subsidiarumo principo ribojamoje sveikatos apsaugos reguliavimosrityje, taip pat aptariami praktiniai Bendrojo duomenų apsaugos reglamento taikymo tvarkant asmenssveikatos informaciją aspektai.
Keywords: nėra