LIETUVOS RESPUBLIKOS KONSTITUCINIO TEISMO JURISPRUDENCIJOJE NUSTATYTI PROFESINĖS SAVIVALDOS POŽYMIAI IR JŲ VERTINIMAS - Vitkutė, Evelina Agota (Teisė, 2017)
Straipsnyje analizuojami Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo jurisprudencijoje įvardyti profesinės savivaldos konstituciniai pagrindai ir profesinės savivaldos subjektų požymiai. Daromos išvados, kad konstituciniai profesinės savivaldos pagrindai dar turėtų būti plėtojami, siejant juos ne tik su asociacijos laisve, bet ir su valstybės institucine sistema; taip pat pateikiamas vertinimas, kad įvardyti profesinės savivaldos subjektų požymiai pakankamai atskleidžia šių subjektų ypatumus ir leidžia formuluoti aiškią jų sampratą, atskiriančią juos nuo įprastų asociacijų.