GRETIMŲ TERITORIJŲ VALDYTOJŲ SUTIKIMAI STATANT STATINIUS GRETA BENDROS ŽEMĖS SKLYPO RIBOS - Gaudėšius, Rimvydas (Teisė, 2017)
Straipsnyje yra analizuojamos asmenų teisės, kurios gali būti pažeidžiamos statant statinius greta žemės sklypo ribos, ir teisės aktai, reglamentuojantys atstumus nuo statinių iki žemės sklypo ribos, todėl straipsnis yra naudingas ne tik teoriniu, bet ir praktiniu požiūriu. Pateikta teorinė apžvalga ir pasiūlymai dėl teisės aktų tikslinimo gali būti panaudoti ir tolesnei tarptautinei analizei.