LOBIZMO REGLAMENTAVIMAS LIETUVOJE IR EBPO STANDARTAI - Ambrasaitė, Monika (Teisė, 2017)
2016 m. birželio 23 d. pristatytas Lietuvos Respublikos lobistinės veiklos įstatymo VIII-1749 pakeitimo įstatymo projektas (nauja redakcija) Nr. XIIP-2731(2), kuriuo bandoma reformuoti Lietuvoje galiojantį neefektyvų lobizmo teisinį reguliavimą. 2015 m. birželio 4 d. Lietuvą oficialiai pakvietus pradėti stojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją procesą, iškilo būtinybė lobizmo reglamentavimą suderinti su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Tarybos rekomendacija dėl gairių užtikrinant skaidrumą ir sąžiningumą lobistinėje veikloje Nr. C(2010)16. Straipsnyje analizuojama įstatymo projekto (ne)atitiktis šioje rekomendacijoje įtvirtintoms gairėms bei pateikiamos lobizmo teisinio reguliavimo tobulinimo rekomendacijos.