MATERIALINĖS SANTUOKOS SUDARYMO SĄLYGOS LIETUVOS DIDŽIOJOJE KUNIGAIKŠTYSTĖJE IKI XVI A. - Juozapaitienė, Rusnė (Teisė, 2015)
Krikščioniškosios religijos įvedimas Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje lėmė ir krikščioniškosios santuokos teisės ir jos įgyvendinimo praktikos diegimą. Straipsnyje analizuojamos materialinės santuokos sudarymo sąlygos Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje iki XVI amžiaus ir krikščioniškosios kanonų teisės įtaka jų raidai.