ARBITRŲ ATSAKOMYBĖ IR IMUNITETAS NUO ATSAKOMYBĖS - Kozubovska, Beata; Daujotas, Rimantas (Teisė, 2015)
Straipsnyje analizuojamas arbitrų imuniteto institutas tarptautiniame komerciniame arbitraže. Tarptautiniame komerciniame arbitraže nėra bendros pozicijos dėl atsakomybės arbitrams taikymo ir jos ribojimo. Šio straipsnio tikslas, remiantis lyginamąja valstybių teisinių sistemų analize, suformuluoti mokslines rekomendacijas, susijusias su atsakomybės taikymu ir jos apribojimu arbitrams tarptautiniame komerciniame arbitraže. This article discusses arguable aspects of the application of the liability of arbitrators in international commercial arbitration. There is no uniform practice applicable to the immunity of arbitrators in the field. By means of comparative analysis of various countries legal systems, this article aims to construct recommendation regarding the arbitrator‘s immunity and liability issue in international commercial arbitration.