Ginčai dėl materialinės atsakomybės darbo ginčų sistemoje - Dabulskytė, Giedrė (Teisė, 2008)
Šiame straipsnyje1 teoriniu lygmeniu remiantis užsienio valstybių praktika analizuojama ginčų dėl materialinės atsakomybės vieta darbo ginčų sistemoje, neteisminės šių ginčų nagrinėjimo tvarkos problematika. Straipsnį sudaro dvi dalys. Pirmoje dalyje pateikiamas ginčų dėl materialinės atsakomybės klasifikavimas pagal subjektus ir analizuojamas jų santykis su įstatyme įtvirtintomis darbo ginčų rūšimis. Antra dalis skiriama ginčų dėl materialinės atsakomybės taikytinai nagrinėjimo tvarkai. In diesem Artikel wird auf der theoretischen Ebene basiert auf das Praktikum der außländischen Staaten der Platz der Streitigkeiten wegen der materiallen Verantwortung in dem System der Arbeitsstreitigkeiten und derren Problematik der außergerichtlichen Verhandlungsordnung analisiert. Der Artikel besteht aus zwei Teilen. Im ersten Teil des Artikels wird die Klassifikation nach den Subjekten der Streitigkeiten wegen der materiallen Verantwortung vorgebracht, und derren Verhältnis zu den gesetzlichen Arten der Arbeitsstreitigkeiten analisiert. Der zweite Teil is der außergerichtlichen Verhandlungsordnung der Streitigkeiten wegen der materiellen Verantwortung gewidmet.