NEMOKIŲ ĮMONIŲ GAIVINIMO FORMALIOS PROCEDŪROS: LIETUVOS IR UŽSIENIO VALSTYBIŲ PATIRTIS - Barakauskas, Sigitas (Teisė, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamas nemokių įmonių gaivinimo formalių procedūrų reglamentavimas Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Vokietijoje. Svarstoma, ar nemokioms įmonėms turėtų būti suteikiamas antras šansas, ar valstybių nacionaliniuose teisės aktuose turėtų būti įtvirtintos formalios nemokių įmonių gaivinimo procedūros, kuriomis būtų galima pasinaudoti kaip priverstinio likvidavimo alternatyva. Straipsnyje remiamasi atitinkamais nagrinėjamų valstybių teisės aktais bei Lietuvos ir užsienio autorių mokslo darbais. This article examines the regulation of the formal rescue procedures of insolvent companies in Lithuania, United Kingdom, the United States of America and Germany. Consideration is given to whether insolvent companies should be given a fresh start and whether the formal rescue procedures, which might be used as an alternative to a compulsory liquidation, should be introduced in the national legislation. The article is based on the certain legislation of the analysed countries and scientific studies from Lithuania and foreign countries.