Kioto protokolo mechanizmai. Taršos vienetų apmokestinimas - Paulauskas, Andrius (Teisė, 2009)
Straipsnyje analizuojami Kioto protokolo mechanizmai, kuriais remdamosi valstybės privalo vykdyti įsipareigojimus, siekdamos mažinti CO2 susiformavimą ir išmetimą į aplinką, skatinant ekonomiškai efektyvaus išmetamo šiltnamio dujų kiekio mažinimą įvairiose gamybinės veiklos srityse. Taip pat straipsnyje nagrinėjamas dėl Kioto protokolo mechanizmų gautų taršos vienetų sunaudojimo ir realizavimo apmokestinimas PVM ir pelno mokesčiais. The mechanisms of Kyoto protocol based on which the obligations related with the reduction of CO2 formation and emission into atmosphere, reduction of green house effect in various spheres of industrial activities which had to be applied by the states are analyzed in the article. The article also analyzes VAT and corporate income tax taxation of consumption and sale of the emission credits which appear as a result of Kyoto protocol mechanisms.