Baudžiamoji atsakomybė už papirkimą Lietuvoje ir Lenkijoje: tam tikrų probleminių aspektų lyginamoji analizė - Levon, Justyna; Drakšas, Romualdas; Raglewski, Janusz (Teisė, 2026)
Straipsnyje analizuojami tam tikri probleminiai papirkimo nusikalstamos veikos aspektai, aptariami Lenkijos ir Lietuvos baudžiamosios teisės moksle. Atkreiptinas dėmesys, kad abiejose šalyse susiduriama su problema bandant atskleisti, kas yra asmeninė nauda, kalbant apie kyšių rūšis. Pažymėtina ir tai, kad Lenkijos baudžiamosios teisės moksle itin daug dėmesio sulaukia kyšio ir dovanos atskyrimo klausimas. Analizė daugiausia skirta gydytojų ir mokytojų profesijoms. Vis dėlto Lietuvos atveju minimas klausimas atrodo kiek mažiau diskutuotas.