Mediacija grupės ieškiniuose Lenkijoje ir Lietuvoje - Bartkus, Jurgis; Skibińska, Magdalena (Teisė, 2026)
Šiame straipsnyje analizuojama mediacija ir jos galimybės sprendžiant grupės ieškinius dviejose jurisdikcijose: Lenkijoje ir Lietuvoje. Straipsnio tikslas – įvertinti ir palyginti dabartinį Lenkijos ir Lietuvos teisinį reglamentavimą, siekiant nustatyti, ar esami teisės aktai palengvina grupės ieškinių sprendimą pasitelkus mediaciją. Lenkijoje mediacija grupės ieškiniuose yra reglamentuojama gerokai išsamiau, tačiau Lietuvos civiliniame procese – bent jau iš pirmo žvilgsnio – siūloma daugiau galimybių taikiai išspręsti grupės ieškinius.