Asmens tapatybė ir jos reikšmė nuosavybės teisės kontekste - Klimaitė, Gerda (Teisė, 2025)
Šiame straipsnyje pateikiama asmens tapatybės samprata, kurioje pristatomi būtinieji pagrindai, sudarantys asmens tapatybės konstruktą. Tiriama asmens duomenų reikšmė ir svarba nustatant asmens tapatybę. Analizuojamas teisės į asmens tapatybę įgijimo momentas. Įvertinus skirtingas teisės sistemų tradicijas, nagrinėjama nuosavybės teisės samprata ir nustatomas jos ryšys su asmens duomenimis. Pasitelkus reikšmingus Europos Sąjungos dokumentus kritiškai įvertinama, ar galima nuosavybės teisė į asmens duomenis Europos Sąjungoje.