Dokumentų įteikimas pagal Reglamentą Nr. 2020/1784: žvilgsnis iš Lietuvos perspektyvos - Pranevičienė, Kristina; Limantė, Agnė (Teisė, 2025)
2020 m. lapkričio 25 d. buvo priimtas naujas Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas Nr. 2020/1784, reguliuojantis teisminių ir neteisminių dokumentų civilinėse arba komercinėse bylose įteikimą valstybėse narėse, jis įsigaliojo 2022 m. liepos 1 dieną. Reglamentas taikomas visose valstybėse narėse, įskaitant Daniją, kai teisminius ir neteisminius dokumentus civilinėse ir komercinėse bylose reikia siųsti į kitą ES šalį. Šiame straipsnyje aptariamos pagrindinės Reglamento Nr. 2020/1784 naujovės bei nagrinėjama jo taikymo praktika Lietuvoje pirmaisiais trejais reglamento galiojimo metais. Straipsnio tikslas – prisidėti prie diskusijos apie tinkamą dokumentų įteikimą ES ir atskleisti, kaip ES taisyklės šioje srityje veikia nacionalinėje sistemoje.