Europos Sąjungos energijos gamintojų finansavimo nepaprastosios padėties metu reguliavimas - Volkwein, Stephan (Teisė, 2025)
Europos Sąjungos energetikos politikos netinkamumas, jos trūkumai tapo akivaizdūs gamtinių dujų ir branduolinės energetikos krizės metu 2021–2023 metais. Straipsnio autorius įsitikinęs, kad Europos Sąjunga (ES) taip pat nesugeba atpažinti artėjančios naftos krizės požymių. Straipsnyje aprašomos būtinos ES teisės pataisos, susijusios su atsinaujinančiųjų energijos išteklių finansavimu, ir pabrėžiama atnaujinto nepaprastosios padėties reglamento būtinybė. Siekiant užkirsti kelią dar vienai energetikos krizei, šis reglamentas turi būti įgyvendintas kuo skubiau. Straipsnyje siūlomi nepaprastosios padėties potvarkiai, kurių esmė – dalinis konkursų ir aukcionų procedūrų pakeitimas fiksuotais įkainiais už energiją. Naujas nepaprastosios padėties reglamentas nustato vienodus įkainius už elektros energiją, šiluminę, kietąją, skystąją ir dujinę energiją visoje ES. Europos Komisija gali pasinaudoti šiame straipsnyje pateikiamu naujo reglamento projektiniu tekstu ir pateikti jį Tarybai svarstyti.