Konrad Hesse’s praktische Konkordanz as a Method of Balancing Constitutional Rights in the Lithuanian and Latvian Legal Systems - Šuspāns, Artūrs (Teisė, 2025)
Šiame straipsnyje nagrinėjama, ar Konrado Hesės (Konrad Hesse) konstitucinių teisių kolizijų sprendimo metodas, vadinamas praktine konkordancija (vok. praktische Konkordanz), gali būti naudojamas Lietuvos ir Latvijos teisinėse sistemose. Pirmoje straipsnio dalyje pristatomi ir lyginami du metodai, galintys padėti spręsti konstitucinių teisių konfliktus – praktinės konkordancijos principas ir ad hoc pusiausvyros metodas. Kitoje dalyje analizuojama, ar praktinės konkordancijos principas pripažįstamas ir juo remiamasi Lietuvos ir Latvijos teisinėse sistemose. Straipsnis baigiamas teze, kad praktinės konkordancijos principas gali būti taikomas abiejų šalių teisinėse sistemose, be to, pats jo taikymas suprantamas panašiai.