Islamo teisės įtaka komerciniam arbitražui: įžvalgos iš Persijos įlankos valstybių - Azzam, Ahmad (Teisė, 2024)
Šiame straipsnyje nagrinėjama islamo teisės ir komercinio arbitražo sankirta Persijos įlankos šalyse, taip pat dinamiška islamo jurisprudencijos įtaka ginčų sprendimo mechanizmams. Atlikus išsamią analizę, straipsnyje daroma išvada, kad komercinis arbitražas ne prieštarauja islamo teisei, o ją praturtina ir vadovaujasi ja. Tokie sinerginiai santykiai užtikrina islamo principų laikymąsi ir skatina tarptautiniams komerciniams sandoriams palankią aplinką. Islamo jurisprudencijos ilgalaikė svarba ir gebėjimas prisitaikyti prie šiuolaikinės pasaulio ekonomikos sukuria ne tik teisinę bazę, bet ir holistinį požiūrį, kuris dera su Persijos įlankos valstybių kultūrinėmis, etinėmis ir ekonominėmis vertybėmis.