Ecclesiastical Acts of the Holy See: Their Classification and Juridical Weight - Rudinskas, Aurimas; Machovenko, Jevgenij (Teisė, 2024)
Identifikuodami Romos Katalikų Bažnyčios sau priskiriamas funkcijas, tipologizuodami ekleziastinius aktus pagal šias funkcijas ir nagrinėdami ekleziastinės valdymo galios sampratą, straipsnio autoriai siekia pateikti gaires ir taisykles, kurios leistų tiek pasauliečiams teisininkams, tiek Bažnyčios hierarchams lengviau nustatyti Šventojo Sosto bažnytinių aktų, priklausančių kanonų teisės sričiai (kurie reglamentuoja tikinčiųjų santykius pačios Bažnyčios viduje, o ne su kitais tarptautiniais teisės subjektais), teisinę galią. Straipsnyje pristatomi Šventojo Sosto aktai ir jų dokumentinės išraiškos formos. Tyrimas rodo, kad nemažai Šventojo Sosto aktų negali būti tapatinami su teisės aktų ir popiežiaus aktų sąvokomis ir apie jų teisinę galią negalima spręsti tik iš akto pavadinimo. Būtina detali turinio analizė.