ICAO vykdymo galių stiprinimas aviacijos saugos ir saugumo srityje - Aquilina, Saviour (Teisė, 2024)
Šio straipsnio tikslas – nustatyti patobulinimus, kurių reikia ICAO instituciniams mechanizmams, siekiant užtikrinti, kad būtų laikomasi Čikagos konvencijos prieduose esančių standartų, kuriuose išsamiai aprašomos prevencinės saugos ar saugumo priemonės. Siekiant pasiūlyti išsamų tyrimą, straipsnyje buvo analizuojamos tarptautinės teisės vykdymo priemonės, tarptautinės organizacijos vykdymo mechanizmai, ICAO stebėsenos mechanizmai ir Čikagos konvencijoje numatytas ginčų sprendimo mechanizmas. Straipsnyje rekomenduojami keli Čikagos konvencijos pakeitimai ir analizuojami iššūkiai, su kuriais susiduriama siekiant tokių rekomendacijų.