Kokį teisinio tyrimo metodą turėčiau pasirinkti – doktrininį, empirinį, daugiametodį ar dar ką nors? - Choudhary, Karan (Teisė, 2024)
Šiame straipsnyje išsamiai nagrinėjami teisės disciplinos tyrimų atlikimo metodai. Kokybiški teisiniai tyrimai, nesvarbu, tai būtų tiriamasis straipsnis, baigiamasis darbas, disertacija ir kt., yra tik kruopščiai suplanuotos tyrimo metodologijos rezultatas. Naujų tyrimo metodų šalininkai teigia, kad teisinių metodų atnaujinimas reikalingas siekiant užtikrinti teisės kaip fenomeno aktualumą šiais laikais, taip pat rasti prasmingus realių su teise susijusių problemų sprendimus. Tačiau tradicionalistai garantuoja tradicinių metodų aktualumą ir nuolatinę svarbą teisiniams tyrimams. Autorius, analizuodamas įvairius tyrimo metodus, įsitikino, kad tyrimo metodai priklauso nuo teisės supratimo / suvokimo, ir plėtoja vizualinį tos idėjos vaizdą. Nustatyta, kad teisiniuose tyrimuose taip pat naudojami socialinių mokslų tyrimo metodai, siekiant teisinės sistemos efektyvumo. Autoriaus teigimu, keliais metodais grindžiami teisiniai tyrimai būtų išsamesni ir leistų išspręsti realias su teise susijusias problemas.