Intelektinės nuosavybės ginčai Europos Sąjungos Bendrajame Teisme: procesas ir lietuviškų bylų administravimo patirtis - Ūkelytė, Renata (Teisė, 2024)
Straipsnyje pristatomas ypatingas Europos Sąjungos Bendrojo Teismo procesas – specialios taisyklės, taikomos ieškiniams dėl Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnybos (EUIPO) sprendimų, nustatytos Bendrojo Teismo procedūros reglamente, papildytame Procedūros reglamento praktinėmis įgyvendinimo nuostatomis (paskutinį kartą pakeistas 2022 m. lapkričio 30 d.).Be to, straipsnyje aptariami intelektinės nuosavybės bylų procesiniai ypatumai, atsirandantys dėl kitos šalies statuso procedūroje EUIPO, proceso kalbos nustatymo taisyklės, pasikeitimo pareiškimais antrą kartą nebuvimas, taip pat kiti klausimai.Autorė analizuoja bylų, išnagrinėtų per dvidešimt Lietuvos narystės Europos Sąjungos prekių ženklų apsaugos sistemoje metų, procesinius aspektus.Straipsnyje pateikiama Lietuvos intelektinės nuosavybės teisininkų patirties, sukauptos Bendrajame Teisme, studija ir siekiama suteikti intelektinės nuosavybės bylų ekspertams aktualią naujausių pokyčių apžvalgą.