Tarptautinės baudžiamosios justicijos raida: lūkesčiai ir realybė - Gutnyk, Vitalii (Teisė, 2023)
Straipsnyje nagrinėjamas tarptautinės baudžiamosios justicijos efektyvumas. Įrodyta, kad tarptautinės baudžiamosios justicijos sistemos raida vyko bangomis, o nuolatinį Tarptautinį baudžiamąjį teismą vargu ar galima vadinti veiksminga teismine institucija. Visi tarptautiniai baudžiamieji teismai susidūrė su tomis pačiomis problemomis ir buvo veiksmingi, jei valstybės tinkamai bendradarbiaudavo. Atkreipiamas dėmesys į Ukrainoje vykstantį ginkluotą konfliktą ir tarptautinius nusikaltimus padariusių asmenų patraukimo baudžiamojon atsakomybėn perspektyvas.