Istorinė ir filosofinė laisvos valios analizė kaip teisės supratimo genezė - Savchenko, Viktor (Teisė, 2023)
Straipsnyje nagrinėjamas žymių mokslininkų požiūris į laisvos valios teisinę prigimtį. Jame pagrindžiama, kad istoriškai pagrindinis įstatymo tikslas buvo reguliuoti visuomeninius santykius ir laisvą valią. Autorius nagrinėjo požiūrio į laisvą valią raidą antikoje, viduramžiais, reformacijos laikotarpiu ir šiuolaikinę jos sampratą.