Įrodymų ir įrodinėjimo instituto Latvijos civiliniame procese istoriniai aspektai (1918–1940) - Jurkeviča, Tatjana (Teisė, 2022)
Įrodymų ir įrodinėjimo institutas yra neatsiejama civilinio proceso tikslų įgyvendinimo dalis ir tik juo remiantis galima užtikrinti veiksmingą asmens teisių teisminę apsaugą. Straipsnyje nagrinėjama įrodymų samprata ir esmė bei bendrosios įrodinėjimo taisyklės Latvijoje laikotarpiu nuo 1918 iki 1940 metų.