Fiduciarinės pareigos teisinė prigimtis Ukrainos civilinėje teisėje - Urazova, Hanna (Teisė, 2022)
Šiame straipsnyje fiduciarinių pareigų teisinė prigimtis nagrinėjama atsižvelgiant į teisinio netikrumo atsiradimą ir sunkumus, kuriuos patiria teisėsauga. Tyrimas pradedamas nuo sąvokų „fides“, „fiducia“, „teisinė pareiga“ ir „civilinė pareiga“ apibrėžimo, atsižvelgiant į istorinę raidą ir teismų praktiką. Pateikiami civilinės pareigos požymiai. Straipsnis baigiamas savąja fiduciarinės pareigos teisinės prigimties vizija.