Paveldėjimo santykių apsauga: teoriniai iššūkiai - Pecheniy, Oleg; Dolgopolova, Liubov (Teisė, 2022)
Straipsnyje nagrinėjami teoriniai civilinių teisių apsaugos aspektai paveldėjimo teisiniuose santykiuose. Autoriai pagrindžia bendrųjų ir specialiųjų gynybos būdų taikymą paveldėjimo srityje. Atsižvelgiama į teismų praktikos reikalavimus, bendrųjų gynybos būdų ypatumus juos taikant paveldėjimo teisės kontekste (teisių pripažinimas, paveldėto turto vindikacija ir kt.).