Teismų praktikos tyrimas dėl pirštų atspaudų apdorojimo darbo vietoje pagal BDAR 9 straipsnio 2 dalies b punktą - Bulgakova, Daria (Teisė, 2022)
Asmens duomenų apsauga yra svarbiausias biometrinių duomenų naudojimo teisinis standartas. Pirštų atspaudai yra asmens biometriniai duomenys pagal BDAR 9 straipsnio 1 dalį. Tai taip pat yra ir asmens duomenų, kuriuos reikia apdoroti siekiant užtikrinti teisę į asmens duomenų apsaugą ir sumažinti šios teisės pažeidimo riziką, kategorija. Įsigilinus į šį tyrimą, galima teigti, jog pirštų antspaudų apdorojimo darbo vietoje reiškinys yra problemiškas.