Valstybės politinis režimas pagal 1918–1919 m. Lietuvos konstitucinius aktus - Machovenko, Jevgenij; Valančienė, Dovilė (Teisė, 2022)
Straipsnyje identifikuojamos demokratinį valstybės politinį režimą įtvirtinančios 1918 m. ir 1919 m. Lietuvos konstitucinės nuostatos, atskleidžiama ir įvertinama jų dinamiką, apibūdinami tautos suverenitetas, tiesioginės ir atstovaujamosios demokratijos elementai, parlamentarizmas.