Finansų ir mokesčių teisė kaip mokslinio tyrimo objektas. Būklė ir perspektyvos - Medelienė, Aistė; Sudavičius, B ronius ronius (Teisė, 2011)
Straipsnyje analizuojama finansų teisė kaip sudedamoji Lietuvos teisinės sistemos dalis, savarankiška teisės šaka, apibrėžiamos jos galiojimo ribos, reguliavimo metodas, įvertinama vieta bendrojoje teisės sistemoje, atskleidžiama mokesčių teisės vieta visoje finansų teisės sistemoje. Finansų teisė straipsnyje nagrinėjama ir vertinama kaip mokslinio tyrimo objektas. Todėl straipsnyje yra analizuojama mokslinių tyrimų finansų ir mokesčių teisės srityje būklė ir pasiekimai Vilniaus universiteto Teisės fakultete, tolesnės šios teisės mokslo srities vystymosi galimybės. The article deals with the problem of finance law as a constituent part of the legal system of Lithuania, with it‘s status as an origimal branch of law. The limits of validity of finance law, it‘s legal method and the place of finance law in the system of national law and the status of tax law is analysed in the article. Particular attention is given to the problem of scientific research in the field of finance and tax law in the Faculkty of law of Vilnius university.