Lietuvos viešosios teisės iki XVIII a. pabaigos istorijos tyrimų būklė ir perspektyvos - Machovenko, Jevgenij (Teisė, 2011)
Straipsnyje nagrinėjami LDK viešosios teisės istorijos tyrimų metodologiniai pagrindai, aptariama LDK viešosios teisės istorijos tyrimų spragos ir jų šalinimo perspektyvos, kaip alternatyva tradicinei LDK teisės vientisumo doktrinai pateikiama pliuralistinė tos teisės vizija. In the article methodological bases of research of history of public law of Lithuania to the end of 18th century are examined, problems of study of history of public law and methods of solution are discussed. As the alternative of that existing doctrine is proposed the pluralistic concept of Lithuanian public law.