Operatyvinio tyrimo veikla, kurią vykdo policijos tarnybos - Kalisz, Sebastian (Teisė, 2020)
Šiame straipsnyje keliama operatyvinio tyrimo veiklos, kurią vykdo policijos tarnybos, problema. Straipsnio pagrindinis tikslas yra pabrėžti šios veiklos teisinio apibrėžimo trūkumą, taip pat spragas reglamentuojant tik dalį šios veiklos metodų ir dalinę jų vykdymo kontrolę, kurią atlieka nepriklausoma institucija. Straipsnyje pateikiama duomenų apie operatyvinio tyrimo metodų naudojimą ir telekomunikacijų duomenų įgijimą.