Bylinėjimosi išlaidos ieškovui: teisenos tvarkos diferencijavimo ar prieigos prie teisingumo kriterijus? - Korol, Denys (Teisė, 2020)
Pirmą kartą Ukrainoje ieškinių dėl nedidelių sumų nagrinėjimo institutas buvo įtrauktas į atnaujintus civilinio proceso įstatymus. Bylų, kurios gali būti nagrinėjamos supaprastinta ar bendrąja tvarka, diferencijavimas atliekamas atsižvelgiant ne tik į ieškinio sumą, bet ir remiantis daugybe kriterijų, pavyzdžiui, atsižvelgiant į bylinėjimosi išlaidas ieškovui. Pastarojo kriterijaus įvertinimas yra pagrindinis šio darbo tikslas.