Neįgalūs žmonės, savarankiškas apsisprendimas ir išimtinai asmeninio pobūdžio veiksmai - Di Martino, Gaetano (Teisė, 2020)
Medicinos, socialinių ir ekonominių mokslų raida, apskritai pati mąstysena iš esmės pakeitė visuomenės ir žmonių, turinčių negalią, santykius. Socialinės paramos išlaikomi asmenys tapo aktyvia visuomenės dalimi. Atsižvelgiant į tai, šioje publikacijoje etinių, politinių, religinių ir teisinių vertybių kontekste analizuojama problematika, susijusi su neįgaliųjų teisių įgyvendinimo pagrindais ir ribomis.