Бездействие как юридический факт в гражданском праве (на примере Республики Беларусь) - Šafalovič, Ana (Teisė, 2019)
Neveikimas kaip juridinis faktas civilinėje teisėje (Baltarusijos Respublikos pavyzdžiu) Kitaip negu kiti teisės mokslai, civilinė teisė nesukūrė bent kiek labiau apčiuopiamos ar reikšmingos neveikimo kaip juridinio fakto teorijos. Šiuo straipsniu siekiama pašalinti šią spragą. Atlikusi tyrimą, autorė atskleidžia neveikimo kaip juridinio fakto šakinius civilinės teisės ypatumus ir daro išvadą, kad tai yra ypatingos rūšies veikla, tam tikrais atvejais turinti veikimo požymių.