Правовые инструменты повышения роли институтов гражданского общества как субъектов культурной политики в области историко-культурного наследия - Martynenko, Igor (Teisė, 2019)
Pilietinės visuomenės institutų kaip kultūros politikos subjektų istorinio kultūrinio paveldo srityje vaidmenį didinančios teisinės priemonės Tyrimo tikslas – nustatyti teisėsaugos ir kontrolės sistemų, vykdančių valstybinę ir viešąją kontrolę kovojant su nusikaltimais ir kitais teisės pažeidimais istorinio kultūrinio paveldo srityje, integravimo į vieną teisėsaugos veiklos (kurią galima derinti su koordinavimo funkcija) subjektų sistemą tikslą, principus ir esmę.