Moksliniai jūrų tyrimai: teisinis režimas, problemos ir galimybės - Isokaitė, Indrė (Teisė, 2012)
Straipsnyje nagrinėjamas mokslinių jūrų tyrimų institutas: tarptautinis reglamentavimas, reguliavimas užsienio valstybėse ir režimas Lietuvoje bei šių režimų nulemtos problemos ir galimybės pakrantės valstybėms.