Šakos kolektyvinių derybų institutas viešajame sektoriuje - Petrylaitė, Daiva (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojama šakos kolektyvinių derybų instituto vaidmuo ir reikšmė Lietuvoje viešajame ir valstybės tarnybos sektoriuose. Šakos lygio socialinė partnerystė yra pati svarbiausia ir populiariausia reglamentuojant darbo santykius Europos Sąjungos valstybėse narėse. Lietuvoje šio lygio socialinės partnerystės santykiai beveik nevyksta. Straipsnyje siekiama išsiaiškinti šio reiškinio priežastis.This article analyses the branch collective bargaining situation and significance in the public sector in Lithuania. The practice of the member states of the European Union shows that branch level collective bargaining and social dialogue have the significant meaning in establishing the working and social conditions of public sector workers’. Meanwhile such processes don’t take place in Lithuania at all. Author tries to find and clear reasons of such situation and propose possible ways of resolving this problem.