2000 m. gegužės 29 d. Europos Tarybos reglamentas (EB) Nr. 1346/2000 dėl bankroto bylų: taikytinos teisės nustatymo ypatumai - Čiricaitė, Radvilė (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojamos 2000 m. gegužės 29 d. Europos Tarybos Reglamente (EB) Nr. 1346/2000 dėl bankroto bylų įtvirtintos taikytinos teisės taisyklės, šių nuostatų turinys, reglamentavimo trūkumui. Taip pat nagrinėjami probleminiai taisyklių taikymo klausimai, su kuriais gali susidurti nacionalinių valstybių teismai tiesiogiai taikydami šį reglamentą.This article contains analysis of choice of law rules established in the Council Regulation (EC) No. 1346/2000 of 29 May 2000 on Insolvency Proceedings as well as shortcomings of their regulation. Moreover, problematic aspects of application of rules which might be faced by the national courts while directly applying the regulation are examined in this article.