Diskriminavimo esant civiliniams teisiniams santykiams padariniai - Surblytė, Gintarė (Teisė, 2008)
Straipsnyje analizuojami diskriminavimo esant civiliniams teisiniams santykiams padariniai. Aptariamos atitinkamos Europos Sąjungos direktyvų nuostatos, jas įgyvendinančios nacionalinės teisės normos, nagrinėjami padariniai, atsirandantys diskriminuojančiais pagrindais atsisakius sudaryti/vykdyti civilinę sutartį, analizuojamas žalos atlyginimo institutas.The article analyses the consequences of discrimination in the civil legal relations. For this purpose, it examines the particular provisions of the Directives of the European Union as well as the implementing national legal norms. Accordingly, the consequences of the discriminatory refusal to contract or to fulfil the civil contract and the possibilities to claim damages are discussed.