Lietuvos, kaip pakrantės valstybės, teisių ir pareigų pagal 1982 metų Jūrų teisės konvenciją įgyvendinimo problemos - Isokaitė, Indrė (Teisė, 2008)
Straipsnyje apžvelgiamos pagrindiniame tarptautinės jūrų teisės akte – 1982 m. Jungtinių Tautų jūrų teisės konvencijoje – įtvirtintos pakrantės valstybės teisės ir pareigos ir nagrinėjamas jų įgyvendinimas Lietuvos teisėje. Vertinamas Lietuvos pasinaudojimas konvencijos pakrantės valstybėms suteikiamomis galimybėmis, konvencijoje numatytų įsipareigojimų vykdymas, nacionalinio reglamentavimo pakankamumas, poreikis ir reikšmė.The Article provides the review of the rights and duties of a coastal state implemented in the basic instrument of international sea law, the 1982 United Nations Convention of the Law of the Sea, and deals with their implementation in the Lithuanian law. Lithuania‘s making use of the opportunities granted by the convention, performance of the obligations under the convention, sufficiency of national regulation, the need and importance thereof are hereby analysed.