Įrodymų leistinumas Vokietijos baudžiamajame procese - Juozapavičius, Audrius (Teisė, 2008)
Straipsnyje pristatomas specifinis Vokietijos baudžiamojo proceso teisės institutas – Beweisverbot. Analizuojant teismų praktiką, siekiama atskleisti kriterijus, kuriais remdamiesi Vokietijos teismai įrodymus baudžiamajame procese pripažįsta neleistinais. Taip pat pateikiamos Vokietijos baudžiamojo proceso teisės doktrinoje suformuluotos pagrindinės įrodymų pripažinimo neleistinais teorijos, atskleidžiamos žymesnių teisės mokslininkų nuomonės šiuo klausimu.In dem Aufsatz wird das spezifische Institut des deutschen Strafprozessrechts – Beweisverbot – dargestellt. Aufgrund der Rechtspraxis werden die Voraussetzungen, unter deren die deutschen Gerichte die Beweise im Strafprozess als unzulässig halten, untersucht. Ebenso werden die wesentlichen Lehren und Ansätze bezüglich dieser Problematik von den berühmtesten Autoren erörtert.