FINANSŲ RINKOS PRIEŽIŪROS MODELIŲ RŪŠYS IR TEISINIO REGULIAVIMO KAITOS TENDENCIJOS - Balčiūnas, Laurynas (Teisė, 2014)
Straipsnyje analizuojami vyraujantys finansų rinkos priežiūros modeliai ir teisinio reguliavimo kaitos tendencijos istoriniu, teoriniu ir taikomuoju požiūriu, tam tikrų valstybių patirtis pasirenkant priežiūros modelį ir siekiama atskleisti centrinio banko vaidmens kaitą finansų rinkos priežiūros srityje.This article analysis regulation of the prevailing financial market supervision models and trends in the historical, theoretical and practical aspects, experience of different countries when choosing supervision model, as well as changing role of central bank in the financial market supervision.