TEISMO GALIOS KEISTI INKRIMINUOJAMOS VEIKOS KVALIFIKAVIMĄ: KONSTITUCIJOS REINTERPRETAVIMO PRIELAIDOS - Girdauskas, Mindaugas (Teisė, 2014)
Straipsnyje toliau tiriamos prielaidos kitaip aiškinti Lietuvos Respublikos Konstitucijos nuostatas dėl teismo įgaliojimų savo iniciatyva keisti inkriminuojamos veikos kvalifikavimą, nei tai padaryta Konstitucinio Teismo 1999 m. vasario 5 d. nutarimu.The article further explores prerequisites for reinterpretation of the Constitution of the Republic of Lithuania on question of powers of court to re-qualify sua sponte an act described in an indictment, departing from the ruling of the Constitutional Court adopted on 1999 February 5.